Demà serà un altre dia.

dimecres, 12 de juny del 2024

HIT MAN, full de Sala del Cinema Truffaut

HIT MAN
Estats Units, 2023
Direcció: Richard Linklater
Guió: Richard Linklater, Glen Powell,
Skip Hollandsworth
Intèrprets: Glen Powell, Adria Arjona,
Austin Amelio, Retta
Durada: 113 min
Gènere: thriller
Idioma: anglès
Data d'estrena: 07/06/2024

Impossible..., però mentida
El subtítol "asesino por casualidad" que li han posat al títol original de Hit Man, hi sobra totalment. Encara diria més: despista. No té res a veure amb aquesta comèdia singular i molt original, com és el cinema del director Richard Linklater; director que li agrada explicar històries "reals com la vida mateixa", com ho ha fet amb la deliciosa i recomanable trilogia Antes del amanecer (1995), Antes del aterdecer (2004) i Antes del anochecer (2013). Per cert, potser ara tocaria ja una quarta. I no oblidem la meravellosa i interessant Boyhood"- Momentos de una vida- (2014). 
Linklater, en aquesta ocasió, s'ha inspirat lliurement amb la història de Gary Johson, un mediocre professor universitari de Filosofia i Psicologia, dels Estats Units, que en hores lliures col·labora amb la policia. Portant així una doble vida, que utilitza per als seus interessos. I no sempre li surt bé.
L'ha ajudat en la creació de la història, o sigui en el guió, l'actor protagonista del film, Glen Powell, que el vam poder veure com a actor secundari en films com Top Gun: Maverick (2022) o en la divertida i interessant La Sociedad literaria y el pastel de piel de patata (2018).
Hit Man té un començament trepidant i al mateix complicat fins que no entres en el joc que et proposa el director, i a la darrera mitja hora la cosa s'anima tant que estàs completament integrat en la complicada història i preocupat de com pot acabar tot plegat.
El film de Linklater té els paral·lelismes amb el film de Lawrence Kasdan Fuego en el cuerpo (1981) del sexe, l'atracció i la curiositat per saber-ne el desenllaç, i fins i tot es pot emparentar amb l'apassionant film de suspens d'Alfred Hitchcock Con la muerte en los talones (1959).
S'ha de dir que a part de les bones arts del director, cal ressaltar la bona actuació i la bona química dels actors protagonistes i els efectius actors secundaris. Gran descobriment de l'actriu protagonista Adria Arjona, que està esplèndida, seductora i creïble en el paper del personatge que complica la vida del protagonista d'aquesta història esbojarrada, que sens dubte no us deixarà indiferents com ha fet amb la crítica internacional, que uns la detesten i molts d'altres la deixen com un extraordinari joc ple bons moments i com una obra mestra. Mireu aquesta història amb ganes de veure una comèdia negra, un thriller modern i antic al mateix temps. Divertida, apassionant, misteriosa, intrigant... intel·ligent, diferent. Singular.
Guillem Terribas Roca, Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona.
 

Françoise Hardy - Tous les garçons et les filles

Llançada al juny de 1962, va ser un gran èxit a França i el primer de Françoise Hardy. La cançó ha estat gravada per Eurythmics, Saint Etienne, Cœur de Pirate, Pomme i molts altres artistes. Vídeoclip filmat a París amb Léa Seydoux.