Demà serà un altre dia.

dijous, 30 de juny del 2011

Units per la música, un concert per viure'l.



El Festival de Músiques Religioses i del Món, arriba a la seva 12 edició. Amb els anys el festival ha anat acumulant experiències, amb encert i també amb alguns errors ,que dels errors es quan s'aprèn més. També de format i de nom. Ha ocupat altres espais com l'Auditori, lloc idoni pels gran concerts i per la inauguració del festival. També, la possibilitat d'assistir a concerts a dins la catedral, la majoria gratuïts. Sense abandonar el marc esplèndid de les escales de la Catedral, l'espai on va començar.
Però, la singularitat més important, l'aportació que dona i donarà nom el Festival, es sens dubte, el concert inicial que des de fa uns anys dona la oportunitat en els diferents cors de la Ciutat de Girona, d'actuar junts i amb una artista de primera categoria. Una producció pròpia del Festival que aquest any serà per recordar. Per una banda tenim l'actuació de la gran soprano Maria Bayo, una de les cantants més respectada de l'escena internacional. Encara molts dels que vam assistir, el 27 de maig de 2006, a la inauguració de l'Auditori, en que hi va actuar la Maria Bayo, no la hem oblidat. Aquell dia, coses de la vida i la mala sort, la Maria Bayo va agafar una afonia. Tot i així va sortir a cantar unes quantes peces. Si no hagués estat que l'organització ens ho va comunicar (quasi) cap dels assistents ens haguéssim adonat de la seva indisposició.
La soprano Maria Bayo, apart d'unes interpretacions en solitari, tindrà la sort de cantar unes peces acompanyada per 9 dels cors de més nivell de la ciutat: Cor Filhramonia, amb David Sunyer i Irene Llonagarriu a la direcció; Coral del GEiEG, dirigits per Pilar Sanz; Cor Juvenil Geriona, sota la direcció d'Imma Pascual; Cor Maragall, amb direcció de Sara Pujolràs; Coral Pla de Girona, sota la direcció d'Elena M. Rodríguez; Capella Polifònica, amb direcció de Joan Asin; Cor Preludi, amb direcció de Mercè Rigau; Coral Saba Nova, amb Roger Busquets a la direcció i Coral Xàntica, amb Sara Pujolràs a la direcció.
Tot un luxe i un repte. I aquesta es la proesa del Festival. Reunir a una professional i uns cors per crear, per treballar en equip i oferir un espectacle musical atractiu i original.
Un concert per viure'l , el del dia 28 de juny de 2011: Maria Bayo & Cors de Girona.
Guillem Terribas, presentació del programa inauguració del 12 Festival de Músiques Religioses de Girona. Foto: Click art foto.