Demà serà un altre dia.

dissabte, 30 de setembre del 2017

SUPORT AL PROCÉS SOBIRANISTA Ple absolut en l’acte unitari pel sí a Salt, “gresol de la nova Catalunya”

En un ambient festiu i compromès, es reivindica el “caràcter acollidor del poble català” al parc de la Massana.  Lluís Llach va ser baixa d’última hora.

Els protagonistes dels diferents parlaments Foto: Manel Lladó
Estem enamorats d’aquesta terra i hi volem construir el nostre futur.” Ho va exclamar Fernando Arriola, del moviment Sí, amb Nosaltres , que aplega integrants de la comunitat catalana vinguts d’arreu del món, en el que va ser un crit a favor del dret a decidir que va provocar els aplaudiments dels veïns de Salt, que van omplir ahir al vespre la Massana en l’acte unitari a favor del sí organitzat per l’ANC de Salt i presentat per Guillem Terribas. Amb Arriola hi havia Enric Fontanals, del Ciemen , que va recordar que “la immigració és la part més vulnerable d’aquest procés”. La diversitat que representa Salt, “com a gresol de la nova Catalunya”, es va posar d’exemple més d’un cop en el parlament de Ferran Oliva, de Súmate, que va recordar la Catalunya “terra d’acollida” però sobretot el caràcter inclusiu del poble català i del procés. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va instar a tenir “fermesa, determinació i dignitat en la recta final”. Per la seva banda, el senador del PDeCAT Sergi Miquel va explicar el canvi de xip d’amics seus arran de la repressió de l’Estat del 20-S. La diputada Titón Laïlla, de Demòcrates, va mencionar Carrasco i Formiguera: “La independència no es demana, es pren.” Molts crits de “votarem”, repetits per un públic compromès i en un acte festiu que va tenir com a escalfament previ l’actuació musical del grup de rap independentista RevoluSonats i la projecció del documental La fuerza del sí , en què diversos testimonis expliquen per què s’han tornat independentistes. El diputat de Junts pel Sí i cantautor, Lluís Llach, va ser baixa. El cantant de Brams i regidor de la CUP a Berga, Francesc Ribera, Titot, va cloure l’acte explicant la decepció del pare, i de tota una generació: “El franquisme no es va morir el 1975.”

Gemma Busquets, publicat en el Punt Avui 29.09.2017

Presenten el catàleg sobre l’ADAG

El filòleg i historiador de l’art Narcís Selles va presentar dimecres al Museu d’Art de Girona el catàleg de l’exposició ADAG. Autoorganització, lluita simbòlica i pràctica social, que ell mateix ha comissariat i que es pot visitar fins al 5 de novembre. A l’acte, hi van ser la directora del museu, Carme Clusellas, i el cap dels
serveis de Cultura de la Generalitat a Girona, Francesc Ten. En acabat, es va obrir una taula rodona amb els exmembres de l’ADAG Enric Ansesa, Lluís Bosch Martí i Maria Crehuet, l’artista Manel Bayo i el crític Eudald Camps.

Publicat en el Punt-Avui 28.09.2017