diumenge, 14 de gener de 2018

La crítica gironina tria ‘Detroit’ i ‘Estiu 1993’

    Dues pel·lícules dirigides per dones encapçalen la llista del Col·lectiu de Crítics.

                     
El Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona ha triat Detroit com la millor pel·lícula estrenada a Girona el 2017, amb 50 vots de 70 possibles, fet que ha “demostrat el gran consens que ha obtingut aquest thriller dramàtic de Kathryn Bigelow que narra l’esclat social i la consegüent repressió policial que van tenir lloc a aquesta ciutat dels EUA a finals dels seixanta”, segons el comunicat amb què ahir es van fer públics els resultats de la 25a edició d’aquestes votacions anuals.
Rècord de públic
En la segona votació ha quedat destacada Estiu 1993, de la realitzadora catalana Carla Simón, amb 42 vots. Aquesta ha estat també la pel·lícula que més recaptació i espectadors ha tingut en la història del cinema Truffaut , que gestiona el Col·lectiu de Crítics. Es dona la circumstància, remarcada pels crítics en el comunicat, que tant Detroit com Estiu 1993 han estat dirigides per dones.
A continuació, per ordre de puntuació, hi ha Personal shopper, d’Olivier Assayas (29 vots); El otro lado de la esperanza, d’Aki Kaurismäki (25 vots); Dunkerque, de Christopher Nolan (24 vots); Lady Macbeth, de William Oldroyd (19 vots); La La Land, de Damien Chazelle (18 vots); Wonder Wheel, de Woody Allen (16 vots), i Get out (Déjame salir), de Jordan Peele, i Silence, de Martin Scorsese, totes dues amb 13 vots.
En aquesta ocasió, han votat set membres del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona: Anna Bayó, Jordi Camps Linnell, Íngrid Guardiola, Imma Merino, Àngel Quintana, Guillem Terribas i Francesc Vilallonga. El Col·lectiu de Crítics va iniciar aquestes votacions anuals l’any 1993. En aquella primera edició, els crítics gironins van triar Los timadores, de Stephen Frears, com a millor pel·lícula de l’any.
Petit Truffaut

El Truffaut reinicia diumenge la programació infantil, el Petit Truffaut, amb els films El Nadal del Sr. Branquilló i L’escombra voladora (12 h), recomanats a partir dels 4 anys, que es tornaran a projectar el dia 21. Estan basats en els contes de Julia Donaldson, i L’e
scombra voladora va ser nominada a l’Oscar al millor curt d’animació.
Publicat en el Punt Avui 11.01.2017


LA MEVA LLISTA (Guillem Terribas):
ESTIU 1993
WONDER WHEEL
LADY MACBETH
PERSONAL SHOPPER
THE SQUARE de Ruben Östlund
DETROIT
SUBIRBICON de George Clooney
EN CUERPO Y ALMA  d'Ildikó Eneydi
CANCIÓN DE NUEVA YORK de Marc Weeb
AL OTRO LADO DE LA ESPERANZA