Demà serà un altre dia.

dimecres, 16 de novembre del 2022

La segona sala del Truffaut s'estrena divendres amb "Tori y Lokita"

El dia abans el cinema municipal de Girona celebrarà el 22è aniversari amb una sessió gratuïta de "La nit americana".
Imatge de la Segona Sala. Foto: Marc Martí. 


Que un cinema sigui notícia no pel seu tancament, sinó perquè multiplica l’oferta, és tant poc habitual en els temps que corren que només es pot catalogar com a excepcional. I per això, encara que sigui amb un any de retard, s’ha de saludar amb satisfacció que a partir de divendres el Truffaut ja pugui disposar de la seva segona sala. L’estrena es farà amb la pel·lícula "Tori i Lokita", el darrer treball dels germans Dardenne, que va rebre el Premi Especial del 75è aniversari al Festival de Canes. «Aquest és un cinema municipal amb versió original amb vocació de servei públic i que reforcem com a equipament per la ciutat de Girona. A través d’aquesta segona sala obrirà el Modern a la ciutat, a entitats, escoles i activitats que es promouen», va assegurar el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats.
L’obertura d’aquesta esperada sala 2 del Truffaut arriba, a més, l’endemà de la celebració del 22è aniversari de la sala. Per això la nit abans, aquest dijous 17 a les 21h, es farà una projecció gratuïta de "La nit americana", film dirigit per François Truffaut i protagonitzat per Jacqueline Bisset i el mateix Truffaut, i que precisament està ambientat en un rodatge cinematogràfic. L’entrada és de franc, fins esgotar l’aforament, sense que calgui cap reserva prèvia. A més, el mateix dia 17 hi haurà una jornada de portes obertes de la sala 2 per a tots els espectadors que assisteixin a l’aniversari. S’hi projectaran en sessió contínua diversos tràilers de les properes estrenes que es veuran allà.
La segona sala del Truffaut permetrà diversificar més els continguts i la programació del cinema. S’hi estrenaran títols que no tenien cabuda fins ara en disposar només d’una única sala, permetrà millorar la continuïtat en la programació dels títols estrenats a la sala 1 i acollirà activitats i continguts especials que complementin l’oferta del cinema. A més, estarà equipada amb la darrera tecnologia per projectar continguts en directe a través de streaming.
Aquests dies, per exemple, s’està projectant amb molt d’èxit a la sala principal del Truffaut "As bestas", de Rodrigo Sorogoyen, que podrà seguir amb la seva carrera comercial sense fer tap per a l’arribada de nous títols a la cartellera, ara que es disposarà d’una segona sala per jugar. "La maternal", de Pilar Palomero, és un altre títol que s’estrenarà en breu.
JORDI ROURA, publicat en el Diari de Girona 14.11.2022


La sala 2 del Truffaut s’estrenarà divendres...

La segona sala del Cinema Truffaut de Girona entrarà en funcionament el divendres 18 de novembre, i començarà les seves projeccions de programació regular amb l’estrena a Girona de la pel·lícula Tori i Lokita, l’últim treball dels germans Dardenne, que va rebre el premi especial del 75è aniversari al Festival de Canes. Un dia abans, el dijous 17, el Cinema Truffaut celebrarà el seu 22è aniversari convidant el seu públic a una projecció gratuïta de La nit americana (1973), el film dirigit per François Truffaut i protagonitzat per Jacqueline Bisset i el mateix Truffaut, i que precisament està ambientat en un rodatge cinematogràfic. Aquesta sessió gratuïta començarà a les 21 h i no cal reserva prèvia. A més, el dijous 17 també tindrà lloc una jornada de portes obertes a la sala 2 perquè tots els espectadors que assisteixin a l’aniversari puguin conèixer el nou espai municipal de projecció gestionat pel Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona dins del complex de l’antic Modern.
La sala 2 del Truffaut permetrà diversificar més els continguts i la programació de cinema, amb títols que no hi tenien cabuda fins ara amb una única sala. A la nova sala hi haurà activitats i continguts especials per complementar l’oferta cinematogràfica, i estarà equipada amb tecnologia per projectar continguts en streaming.
XAVI CASTILLON, publicat en el Punt Avui 14.11.2022