Demà serà un altre dia.

dimarts, 21 de febrer del 2017

Presentació del llibre “Alegra’m la vida”


El conegut llibreter gironí, Guillem Terribas, presenta avui a Calella el seu llibre «Alegra’m la vida». El fundador i responsable de la Llibreria 22 és també un apassionat cinèfil i en aquest llibre recull les seves experiències amb tot el que envolta el setè art.
Durant una entrevista a l’Info Vespre, Terribas ha explicat que «Alegra’m la vida» té dues parts. A la primera hi recull tot un seguit d’anècdotes que ha tingut al llarg dels anys amb grans actors i personatges del cinema. Per a ell, el cinema ha estat un aprenentatge constant. Ara recopila els moments més especials i explica perquè ho són, d’especials.
Fent un homenatge a la llibreria 22, al llibre Guillem Terribas fa 22 recomanacions de pel·lícules que es poden veure en família. De fet, ell creu que, i això narra a la segona part del llibre, totes les pel·lícules poden ser per a tots els públics, sempre que es mirin amb criteri i coherència. Ell actualment comparteix la seva passió cinèfila amb els seus néts. Durant l’entrevista a Ràdio Calella Televisió n’ha parlat de diferents musicals com ara «Sonrisas y lágrimas», «Cantando baja la lluvia» o la nova versió de «Moulin Rouge».
La presentació, organitzada per la llibreria La Llopa, és avui a les set del vespre a la biblioteca Can Salvador de la Plaça.
Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Guillem Terribas.
Ràdio Calella. 17.02.2017

Per si es volen alegrar el dia



Mentre en Javier Cercas torna a la Guerra Civil explicant la història d'un seu familiar que hi va deixar la pell lluitant amb els del cantó que es va aixecar en armes –caldrà llegir-lo aviat perquè als que ens agrada Cercas se'ns fa necessari fer-ho ràpidament–, he pensat en un llibre que, segurament sense tantes pretensions literàries, m'ha alegrat el dia. El llibreter Guillem Terribas ja ens va entretenir moltes estones amb Demà serà un altre dia, que va publicar fa uns anys, però ara a
Alegra'm el dia ens parla del seu amor pel cinema. Ho fa lluny de voler alliçonar ningú, ni de fer crítica, ni d'explicar-nos la història del cinema. Ell parla del que li agrada i aconsegueix transmetre la seva passió pel setè art i, de retruc, alegrar-nos el dia als que el llegim.
Jordi Grau, a L' Apunt. El Punt Avui 17.02.2017

Entrevista a Fem Girona: http://femgirona.cat/gironaara/guillem-terribas-darrer-llibre-alegram-la-vida/

Entrevista a Sies Televiso
http://www.sies.tv/video/guillem-terribas-recull-les-22-pel%C2%B7licules-que-mes-lapassionen-alegram-la-vida.html