Demà serà un altre dia.

dimecres, 3 d’abril del 2024

Mor Pere Quero, fotògraf saltenc

E
l fotògraf saltenc Pere Quero i Martí, ha mort a l’edat de 71 anys, segons ha confirmat en aquest diari el seu amic Jaume Prat. Feia més d’un any que estava malalt i actualment vivia en un pis a Girona. Aficionat a la fotografia, al llarg de la seva vida va dur a terme diversos projectes fotogràfics com l’exposició a l’espai de cultura contemporània de Les Barnardes Un somni un bosc de l’any 2017 o el projecte Salt, 25 anys després (1988/2013) juntament amb Jaume Prat i el dissenyador Quim Paredes, que mostrava el creixement urbà de Salt a través de fotografies d’espais i edificis característics de la vila. 
Pere Quero.
També va fer treballs per la revista saltenca La Farga i sovint publicava les seves fotografies a Instagram i Facebook, on era freqüent veure’n de flors i d’aigua en moviment. Però la vocació fotogràfica de Quero no va arribar mai a ser la seva font de recursos econòmics principal. Durant molts anys va treballar a Ràdio Salt, on va fer una mica de tot. Des de presentar un magazín matinal d’entrevistes i música, fins a preparar l’escaleta musical pel cap de setmana. També havia estudiat magisteri i psicologia, i durant un parell d’anys va treballar a l’antiga escola Guimerà de Salt, i com a psicòleg va treballar una temporada a la Sopa de Girona, l’espai obert per a les persones que no tenen llar. 
El seu amic, Jaume Prat, ens ha explicat que era una persona molt estimada, gran i grossa en tots els aspectes, que es feia entendre i que podria haver estat un magnífic professor.
Arnau Boix, publicat en El Punt Avui 03.04.2023