Demà serà un altre dia.

diumenge, 15 de març del 2020

CRÒNICA DE LA SETMANA LITERÀRIA: Petons i abraçades / Llucia Ramis

En només tres dies, les conven­cions socials ja no són les que eren. Dilluns al vespre, em pregunto què passarà quan creui la porta giratòria de l’hotel Palace. Núria Pradas està a punt de rebre el premi ­Ramon Llull per la novel·la Tota una vida per recordar (Columna). Hi ha molts convidats, entre els quals Ada Colau. Aquest matí, tres regidors de l’Ajuntament han estat confinats per coronavirus, i em consta que l’alcaldessa fa temps que ja no dona la mà a ningú. Però com actuarem els altres en veure’ns? El gest de fer-se dos petons és tan mecànic que, davant d’un conegut (i aquí ens coneixem tots), l’únic que pots fer és la cobra, si s’inclina cap a tu. I apartar-te, aquest dilluns al vespre, encara genera bromes i comentaris jocosos sobre paranoies i exageracions.
Mariàngela Villallonga, Ada Colau, Josep Creuheras
 i Núria Pradas

Entre les meves fòbies no hi ha la hipocondria. I, com que em fa més por quedar malament que la malaltia, mentre prenem un aperitiu al gran saló encatifat accepto besar a les galtes l’artista Joan Pere Viladecans i el periodista Rafael Vallbona, també el llibreter Guillem Terribas i el secretari general del Gremi d’Editors, Pep Lafarga. Beso el president del Gremi, Patrici Tixis, i conec Laia Aguilar, la primera dona que ha obtingut el Josep Pla des del 2010, amb Pluja d’estels . “Potser estic essent negligent o imprudent?”, em dic mentre planto dos petons a Rafel Nadal, que acaba de publicar Mar d’estiu a Univers. I també faig dos petons a Jordi Cabré, i a l’autora Núria Esponellà i a Pere Puigbert, fundador de Fruites Núria, que diu ser el col·laborador més antic de RAC1. Amb Carme Riera ens saludam a la mallorquina. Això vol dir: a distància, aixecant les celles i una mica el cap. De lluny, veig altres membres de jurat, com Gemma Lienas, Emili Rosales o Pere Gimferrer. També el president de Planeta, Josep Creuheras.
continua  https://www.lavanguardia.com/cultura/20200314/474114725901/petons-i-abracades.html


Llucia Ramis / la vanguardia 14.03.2020

* Aquest va ser el darrer acte que es va poder fer on encara hi havia gent i abraçades. Després, a partir del divendres 13, la cosa va quedar totalment confinada. Tothom a casa i a fer bondat,