Demà serà un altre dia.

dimarts, 15 de febrer del 2022

El cinema negre guanya el 18è Correcurts de Cassà de la Selva

Valga’m Déu’, de la Factoria Corman, s’endú el primer premi.
Una paròdia del cinema negre clàssic guanya el primer premi de la divuitena edició del Correcurts, el concurs de curtmetratges ràpids de la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà (Macca). En aquesta edició s’hi van presentar un total de 22 treballs que havien de tenir com a element central un rellotge i havien d’incloure també l’expressió “Valga’m Déu”. I precisament el primer premi, dotat amb 500 euros, se’l va endur el curtmetratge titulat Valga’m Déu, de la Factoria Corman.
Foto de família dels guanyadors. Foto: Macca.

El jurat del concurs el va qualificar “d’un homenatge al cinema negre, amb el llenguatge cinematogràfic que l’identifica”, i va valorar que “en dos minuts explica una història completa, rodona, i amb un final de traca”. El segon premi (200 euros) va ser per a l’equip Clep Turucapsex per Un mossèn en pràctiques, el drama d’un capellà debutant que ha estat valorat “pel bon ritme i una tensió creixent, i una bona interpretació amb final diví”. El tercer premi (100 euros) va ser per a una paròdia del programa Batalla Monumental dirigida per Joan Carles Codolà. Pel que fa al premi Miquel Porter i Moix, que atorguen el Cineclub Vuitimig i la Federació Catalana de Cineclubs (premiat amb 200 euros), va ser per a L’instant irrepetible, de Xavier Blanco, mentre que el premi al millor guió va ser per a La màquina que mou el món, d’Artur Baixauli, i el premi a la millor interpretació, per a Caterina Serra, com a protagonista de L’instant irrepetible.
Imatges del curt Guanyador. Foto: Factoria Corman.
Pel que fa al curtmetratge guanyador del Correcurts Jr., destinat a menors de 16 anys, en aquesta edició va sobresortir Calendaris vells, un treball realitzat per cinc alumnes de l’institut de Cassà.
Jordi Camps Linnell, publicat en el PuntAvui 15.02.2022



La Macca de Cassà premia un homenatge al cinema negre

S'han presentat 22 treballs a la divuitena edició del Correcurts
Més informació Diari de Girona   https://www.diaridegirona.cat/cultura/2022/02/14/macca-cassa-premia-homenatge-cinema-62687005.html