Demà serà un altre dia.

dijous, 14 de març del 2019

El Truffaut, del Modern als Plaça

Les obres, que començaran a finals de mes, portaran el cinema a traslladar la programació als cèntrics Albéniz Plaça

L’inici de les obres és ja imminent i, després de dotze anys, es començarà a fer realitat la tan anunciada rehabilitació de l’antic cinema Modern per convertir-lo en un centre d’arts i creació de Girona. Si més no la primera fase del que és considerat un dels projectes cabdals de caire cultural del govern de Marta Madrenas, juntament amb la Casa Pastors (en el seu cas com a futur museu d’art modern i contemporani).
El pla d’obres, que és previst que comenci a finals de mes o a principis d’abril, començarà amb una primera fase que afectarà tant la tercera planta de l’edifici –on s’instal·laran les oficines de gestió del centre, una sala plató, un laboratori polivalent i sales de reunions– com de la segona planta, on es farà una segona sala de projeccions annexa a l’actual del cinema Truffaut , a més de nous accessos, amb la planta baixa com a punt d’entrada a l’edifici des del carrer Nou del Teatre.
Precisament, a causa de les obres, els únics llogueters actuals, el Truffaut, estan obligats a buscar un altre equipament que aculli la programació d’aquest cinema municipal que gestiona el Col·lectiu de Crítics de Cinema. Després de descartar-se el centre cultural La Mercè, a tocar, però amb incompatibilitat tècnica i de programació, tant el consistori com el col·lectiu han establert que la millor opció és traslladar-se temporalment als Albéniz Plaça , concretament en una de les tres sales d’aquest cèntric complexe cinematogràfic, almenys fins que no s’acabin les obres, que s’estima que tardaran almenys 18 mesos. Un cinema, els Plaça, que històricament ja va assumir durant un període de temps la programació del Col·lectiu de Crítics de Cinema abans que es construís la sala de projecció d’exhibició del Truffaut a l’edifici del Modern.

Tant el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Carles Ribas, com el president del Col·lectiu de Crítics, Guillem Terribas, es mostren satisfets amb aquest pas, que comportarà que l’Ajuntament de Girona assumeixi llogar provisionalment la sala i es faci càrrec, com fins ara, d’un possible sobrecost si fos el cas. “La sintonia ha estat essencial i al final hem cregut que aquesta és la millor opció perquè, malgrat les obres, el Truffaut continuï actiu. I això és fonamental per a la gran activitat cultural que representa”.
Per la seva banda, Terribas comenta que el més complexe serà el trasllat, sobretot de l’aparell de projecció digital, d’un lloc a l’altre. “Ha estat la millor solució, però tenim clar que la nostra seu sempre serà el Modern i ens fa molta il·lusió que s’hagi desblocat per fi el projecte i en un futur proper podrem gaudir de dues sales de projecció, noves i modernes”, remarca.
Pel que fa als Albéniz Plaça, segons fonts de l’empresa no neguen que tot està emparaulat i lligat, però matisen que encara falta plasmar-ho en un contracte que hauran de signar les tres parts.
Un cop això es concreti se sabran les condicions i els detalls d’una operació a tres bandes que permetrà als espectadors continuar gaudint d’una àmplia oferta cinematogràfica i de l’activitat impulsada per moltes entitats.
Redacció El Punt-Avui 08.03.2019 Fotos: Joan Sabater
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1566657-el-truffaut-del-modern-als-placa.html

Les mirades de Terribas, a Vitel·la

El llibreter i activista cultural Guillem Terribas va inaugurar el cap
Les Mirades de Terribas. 
de setmana passat una exposició de les seves pintures, amb el títol Mirades d’ahir i d’avui, al primer pis de la llibreria Vitel·la de l’Escala, on la mostra es pot visitar fins al 10 de maig, de dilluns a diumenge, en horari de llibreria. En aquesta exposició, Guillem Terribas hi ha inclòs obres que van dels anys setanta a l’actualitat.
Xavier Castillón, publicat en el Punt Avui 14.03.2019


IMATGES DE L'EXPOSICIÓ