Demà serà un altre dia.

dimecres, 18 de febrer del 2009

Entrevista a "El Periódico" . Text : Ferran Cosculluela (11.09.02)


EL LLIBRETER
Guillem Terribas: L'àgora literària de Girona

La llibreria 22 de Girona no és una botiga de llibres. És un punt de trobada imprescindible on els gironins parlen i debaten sobre literatura i sobre la ciutat. És un fòrum en què les tertúlies se solapen amb les presentacions d'obres i d'autors. És l'espai cultural que promou i impulsa el premi de novel.la Just Casero des de fa pràcticament 30 anys. La Llibreria 22 és Guillem Terribas, que a més a més de tot això i alguna altra cosa, també ven llibres.
Els seus aparadors són tota una declaració d'intencions. No es tracta de col.locar-hi només les obres més venudes, sinó de suggerir nous camins al lector. "Són molt importants per mostrar la diversitat de llibres que podem oferir. Hi posem tota mena d'obres, amb missatges al possible client. Fem apartats monogrà- fics, temàtics i recomanacions", explica Terribas.
A l'hora de fer una selecció dels volums més comercials, els expositors interiors de la Llibreria 22 no varien gaire dels de la resta de llibreries. "Nosaltres també venem Els homes que no estimaven les dones, de Stieg Larsson (Destino); La venjança del bandoler, de Martí Gironell (Columna), i Petons de diumenge, de Sílvia Soler (Columna)", afegeix el llibreter. El que no trobaran mai al seu establiment són aquelles enormes piles de best-sellers que delaten les verdaderes paradetes de llibres. Terribas les detesta, perquè, segons explica, "totes les obres es mereixen tenir la mateixa oportunitat".
Terribas sent especial debilitat pel còmic i a més a més li agrada recomanar obres d'escriptors gironins com Josep Maria Fonalleras, Vicenç Pagès, Maria Rosa Font, Lluís Muntada, Xavier Pla, Miquel Pairolí, Toni Puigverd i Maria Mercè Roca. Això sí, en presència seva, ni se li acudeixi qualificar-los d'autors locals.
Foto: Ferran Cusculluela