Demà serà un altre dia.

dilluns, 13 de gener del 2014

‘La vida de Adèle' és escollit el millor film pel Col·lectiu de Crítics Gironins

Antes del anochecer' i ‘Amour' van ser les altres pel·lícules preferides projectades a
Fotograma de la pel·lícula "La vida d'Adèle"
Girona l'any passa
El film guanyador es projectarà de nou

Com és ja tradició, el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona s'ha reunit per escollir a través d'un sistema de votacions personals quines han estat segons el seu parer les millors pel·lícules projectades a la ciutat l'any passat. No hi ha hagut sorpreses i novament un film premiat a Canes, La vida de Adèle, ha estat escollit com el millor. La pel·lícula d'Abdellatif Kechiche, un dels grans èxits de la cartellera sobretot en el circuit de versió original, va ser unànimement votat pels membres del col·lectiu que enguany han participat en les votacions.
A continuació, Antes del anochecer, de Richard Linklater, i Amour, de Michael Haneke –també Palma d'Or a Canes l'any anterior– han estat escollides, respectivament, com a segona i tercera millors pel·lícules del 2013. Camille Claudel, Spring breakers i Blue Jasmine han sobresortit també entre les deu pel·lícules preferides pel Col·lectiu de Crítics. Pel que fa a absències, ressalten els pocs vots que ha obtingut un dels films més premiats i amb èxit de crítica i públic, La gran belleza.
També, seguint la tradició, La vida de Adèle es projectarà pròximament en alguna sessió especial al cinema Truffaut.
En aquesta edició han atorgat el seu vot: Àngel Quintana, Íngrid Guardiola, Imma Merino, Guillem Terribas, Paco Vilallonga, Marta Sureda, Salvador Montalt i Jordi Camps.
* la meva votació ha estat:
1. La vida de Adèle 
2. Before midnight
3. Amour
4. Una familia en Tokio (Yoji Yamada)
5. Blue Jasmine
6. Camille Claudel
7. Història de la meva mort
8. La lapidation de Saint Etiènne
9. La por (Jordi Cadena)
10. Zero dark thrirty


Els Bastards també han votat

D'altra banda, el col·lectiu d'Els Bastards, especialitzat en cinema i sèries de televisió i que publica diàriament al blog vinculat a aquest diari, ja fa dies que ha escollit quines són les seves pel·lícules preferides estrenades a Catalunya al llarg del 2013. En el seu cas, el resultat no podia ser més ajustat i com a guanyadores hi ha hagut un empat a tres: Django unchained (Django desencadenado), Stoker iBefore midnight (Antes del anochecer). En el segon lloc, trobem el documental Searching for Sugarman i, en aquest cas sí, La gran belleza.
Publicat en el Punt-Avui 13.01.14