Demà serà un altre dia.

dilluns, 23 de gener del 2017

Guillem Terribas presenta 'Alegra'm la vida' a Dòria Llibres aquesta tarda

Alegra’m la vida” és el segon llibre de Guillem Terribas. Va sortir a la venda encara fa una setmana, el 18 de gener, i aquesta tarda el presenta a Dòria Llibres. Aquest llibre, explica, vol ser un homenatge al poder transformador del cinema i una guia de les 22 pel·lícules que, al parer de Terribas i de la seva néta Martina, val la pena veure. Són pel·lícules com “Mary Poppins”, “Matilda”, “Matar un rossinyol” o “ET”, entre d’altres. Films que Terribas ha vist amb la seva néta i que vol reivindicar perquè són històries i personatges que l’han ensenyat “a anar per la vida”.

En aquest llibre hi ha dues picades d’ullet. La primera, admet Terribas, és al títol, inspirat en la mítica frase que Clint Eastwood pronunciava a “Impacto Súbito”: “vine i alegra’m el dia”. La segona picada d’ullet, molt més personal, és a la Llibreria 22 de Girona. Guillem Terribas ha estat durant 36 anys el màxim responsable d’aquesta llibreria, des que es va crear el 1978 fins que es va jubilar, ara fa tot just un any. “Hauria pogut triar 20 o 25 pel·lícules, però n’he triat 22 expressament”.
Guillem Terribas aquesta tarda estarà acompanyat del també escriptor gironí Rafel Nadal. Divendres, tots dos tornaran però amb els papers intercanviats: Nadal serà qui presentarà el seu últim treball, “La senyora Stendhal”, i Terribas qui li farà de mestre de cerimònies.
Ràdio Mataró,  Elisabet Solsona. 23.01.2017