Demà serà un altre dia.

dimarts, 7 de novembre del 2017

El drama de vampirs ‘Jules D’, premi al millor curt de l’Acocollona’t

La setmana de cinema fantàstic de Girona premia també ‘Bye Bye Baby’ i ‘Caronte’ en l’edició amb més participació.

Paco Cavero, Marta Madrenas, Guillem Terribas... 

L’Acocollona’t, la setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona, va tancar dissabte a la nit la setena edició amb el lliurament de premis, que van reconèixer l’“excel·lent posada en escena i el disseny de producció” de Jules D, de Norma Vila, com el millor curt del concurs. El film planteja una actualització del mite del vampir presentat amb subtilesa i emotivitat, segons el jurat, que va decantar-s’hi després de visionar una trentena de curts dels més de 500 rebuts. El segon premi va ser per a Bye Bye Baby, de Pablo S. Pastor, que proposa una versió embruixada dels films de psychokillers, i Ángel caído, de Fran Parra, va merèixer una menció especial per la seva “enginyosa comèdia” protagonitzada per un sacerdot sense fe. El premi del públic va ser per al drama de ciència-ficció Caronte, de Luis Tinoco.
Pel que fa a la quarta edició de l’Acocoexprés, per a curts fets en 24 hores, els guanyadors són dues històries de psicòpates que inclouen, tal com era exigit, un globus groc en la trama: l’hiperbòlic Ultra Mega Slasher, d’Ivan Mulero, va rebre el primer premi, i I’m Yellow, de l’ERAM, el segon. Amor explosiu, de Pep Caballé, i Nit de globus, de Bartu Gunyalons, van rebre mencions especials.
El Punt-Avui 06.11.2017

Norma Vila guanya el primer premi de l'Acocollona't amb un curt vampíric

El segon premi del concurs gironí és per al filmet «Bye Bye Baby», de Pablo S. Pastor, una versió embruixada dels films de «psychokillers» - «Ultra Mega Slasher», d'Ivan Mulero, s'endú l'Acocoexprés, la secció del concurs per a curts fets en 24 hores.


El concurs de cinema fantàstic i de terror de Girona Acocollona't va tancar dissabte la seva 7a edició fent públic el seu palmarès. D'entre els més de 500 curtmetratges rebuts, el curt Jules D. de Norma Vila s'ha alçat amb el primer premi, guardonat amb 600 euros. L'obra de Vila és una emotiva reflexió sobre el vampirisme amb «una excel·lent posada en escena i un disseny de producció al servei de la trama», ha destacat el jurat, presidit per Iván Villamel, autor del curtmetratge Mr. Dennton.

El segon premi del concurs, de 400 euros, ha anat a Bye Bye Baby, una versió embruixada dels films de «psychokillers» dirigida per Pablo S. Pastor, de la qual el jurat ha destacat «l'excel·lent estètica al servei d'una història que juga amb el gènere i manté la tensió fins als instants finals».
Diari de Girona 06.11.2017