Demà serà un altre dia.

dissabte, 13 de juny del 2015

El cinema Truffaut, nominat entre els millors programadors de l'Estat

La sala gironina és una de les quatre finalistes dels premis Proyecta en la categoria de
millor estratègia d'exhibició. La gala tindrà lloc el 22 de juny a Barcelona.

El cinema Truffaut de Girona ha estat escollit entre els quatre finalistes de la 3a edició dels premis Proyecta (els més importants pel que fa a indústria del cinema de l'Estat espanyol) en la categoria de millor estratègia d'exhibició. En la mateixa categoria hi competeixen els cines Girona, els cines Renoir i la sala Phenomena. La gala d'entrega dels premis que organitzen l'Escac i Working at Weekend, en què es donaran a conèixer els guanyadors, tindrà lloc el 22 de juny a la nit, a l'hotel Catalonia Plaza de Barcelona.
El jurat ha nominat la sala d'exhibició gironina “pel fet de ser un referent a Girona del cinema en versió original, apostant per una programació acurada i alternativa que combina films actuals i clàssics, entenent el cine como un element cultural que va més enllà del seu vessant comercial”. En les dues anteriors edicions d'aquests premis i en aquesta categoria van resultar guanyadors els cines Kinepolis de Madrid i els Full HD de Cornellà; per això, el responsable de programació del Truffaut, Francesc Vilallonga, considera la notícia “excepcional, sobretot per a un cine petit com el nostre”.
Pel que fa a les altres categories, destaquen les de millor campanya de màrqueting de pel·lícula espanyola i pel·lícula estrangera; la distinció a la millor estratègia de distribució independent; el premi al millor equip de màrqueting i el premi a la millor campanya de premsa de diverses distribuïdores cinematogràfiques. La revista Fotogramas decidirà en solitari el guardó corresponent al millor cartell d'estrena, al qual aspiren La isla mínima, Ciutat morta, Magical girl, Loreak i Carmina y Amén. En l'acte, l'actor Santiago Segura rebrà el premi Inspira i l'actriu i directora Leticia Dolera serà la padrina d'honor de la cerimònia d'entrega de premis.

LA DATA


1992
neix el cinema estudi Truffaut arran d'un acord amb l'empresa del cinema Modern i el Col·lectiu de Crítics.

Un regal per a la celebració dels quinze anys


El 17 de novembre de l'any 2000 és la data que marca la segona etapa del cinema Truffaut, des d'aleshores en mans públiques –propietat de l'Ajuntament de Girona– i gestionat pel Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona. A mitjan 2013, el Truffaut va fer un pas endavant adquirint i instal·lant un projector digital d'última generació aprofitant una subvenció europea.
Publicat en el Punt-Avui per Jordi Camps Linnell el 12.06.15