Demà serà un altre dia.

dimarts, 17 de juny del 2014

Banyoles acull una trobada dedicada al foment de la lectura

Unes 30 persones van participar en el primer Fòrum per a dinamitzadors que es vol repetir anualment.


Unes 30 persones van participar ahir en el primer Fòrum per a dinamitzadors de lectura i lectors que s'ha realitzat a Banyoles. L'acte va voler ser un espai obert per a tots els professionals, voluntaris, lectors, institucions i administracions que estan compromesos amb el foment de la lectura a Catalunya. Mitjançant taules rodones, els participants van aprofundir en la tasca dels voluntaris de l' Associació Catalana per al Foment de la Lectura -una entitat sense ànim de lucre nascuda a Banyoles- i per compartir coneixements i experiències. "Cada cop hi ha més gent que llegeix però encara queda molta feina per fer, cal ser millors lectors", va explicar la presidenta de l'entitat, Anna Sardà.

La jornada va comptar amb la presència de la cap del servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya o l'escriptor Oriol Ponsatí-Murlà, entre d'altres. Sardà va detallar que la intenció és repetir aquestes trobades cada any i crear un espai perquè voluntaris, lectors i professionals puguin compartir les seves experiències i reptes. 
L'entitat compta amb més de 14 voluntaris que treballen ajudant a llegir a infants o a gent gran de la demarcació. "Volíem mostrar el nostre suport a tots aquells que treballen desinteressadament per aquesta causa, anem millorant les xifres del nombre de lectors però cal millorar també la qualitat del que es llegeix", ha valorat Sardà.
ACN/ Diari de Girona 17.06.14