Demà serà un altre dia.

dijous, 11 de maig del 2023

Agraït

Martí Gironell
L
’altre dia l’Associació Cultural de Vilablareix va lliurar el premi Sant Roc. És un reconeixement que un cop l’any sol fer aquesta entitat a persones que, relacionades poc o molt amb Vilablareix, amb la seva feina han contribuït a la cultura del nostre país. És a dir, valoren i distingeixen la dedicació d’algú que des de la proximitat i més enllà de la perspectiva local ha aconseguit influir culturalment en tot el país. Domènec Fita, Joaquim Vidal i els germans Roca han estat alguns dels guardonats. Aquest any la distinció se l’ha endut Guillem Terribas. Divendres, a Can Gruart, en Guillem, somrient, però aclaparat i emocionat, agraïa aquest reconeixement.
L’home que des de la Llibreria 22 i amb el seu saber fer ha irradiat amor per la cultura, sobretot per la literatura i el cinema, va admetre que des que es va jubilar –com ja era de preveure amb el seu caràcter– quan es lleva s’ha de preocupar d’omplir el dia. I sempre el té ben ple! I també admetia que no deixa de sorprendre’l quan li truquen per dir-li que li volen donar un premi. Perquè pensa: “Què dec haver fet, per merèixer-lo?” Perquè el mateix Guillem reconeixia que, si ha arribat a ser aquest activista, dinamitzador o promotor cultural, és gràcies a les persones que l’han ajudat al llarg de la seva vida. Que sol no hi hauria arribat. I és per això que, en el moment d’agrair el premi, en Guillem feia extensiu aquest agraïment a tothom, tant als que el premien com a aquells que amb la seva confiança l’han fet créixer i al mateix temps li ha permès fer créixer els que érem al seu voltant. Que hem sigut uns quants!
Som nosaltres, Guillem, que sempre estarem en deute amb tu, perquè en un moment determinat ens vas donar l’oportunitat de finestrejar per aquest aparador cultural que ha sigut i és la Llibreria 22 de Girona. Gràcies per ser-hi i per continuar compromès amb la cultura del nostre país. Molt agraït!
Martí Gironell, publicat en el PuntAvui 10.05.2023